5 tévhit a kalapviselésről
2014. május 23. írta: Ozmonda

5 tévhit a kalapviselésről

 

Rengeteg tévhit ette be magát a köztudatba, ami a kalapokkal kapcsolatos.

Most összegyűjtöttem ötöt a leghajmeresztőbbekből:

  1. A nagy karimás kalap csak magas vékony nőknek áll jól: általános és teljesen hibás tévhit. Az alapja az, hogy a kifutókon a magas deszka csajokra felpakolnak mindenféle extrém széles kalpagot, ami a nézőnek csak nagy kalapként marad meg az emlékeiben. Bennfentesként tudom, hogy ezek milyen őrületes méretűek. Ám a hétköznapokra alkalmazandó szabály a következő: az irányadó méret a vállcsontok szélessége. Ennél ne legyen szélesebb a kalap, mert akkor azt már "gombásodásnak" is felfoghatjuk. Támpont lehet még a magasság, ha széles karimában gondolkodunk az maximum a teljes (cipős) testmagasságunk negyede legyen.
  2. A vacak hajat kalappal ideális elfedni: badarság! A zsíros x napos hajat, ha beszuszakoljuk egy filc, vagy nyúlszőr kalap alá, csak még zsírosabb, még viseletesebb lesz, és a kalapunk is magába szívja a zsírt, az aromákat. Higgyük el, nem akarunk ilyet tenni egy minőségi kalappal!
  3. A férfi kalap jól áll a lányokon: szintén kapitális szamárság! Férfi kalapot nőként viselni jóval nagyobb kihívás, mint női kalapot hordani nőként. Csak és kizárólag olyan nőkön áll jól a férfikalap - de rajtuk őrült szexi - akikből sugárzik a női öntudatuk! Legalább annyira tisztában kell lenned saját szexis női mivoltoddal, mint Marlene Dietrich, akire még a nők is fenték a fogukat.
  4. A kalaphoz belőtt frizura kell: hát, nem. A kalaphoz mindenképpen ápolt haj kell, de ne rohanjunk egyenesen a fodrászhoz, ha kalapot kell felvennünk. Elég egy egyszerű copf, kissé tupírozva, féloldalt viselve, kétoldali lolita fonat,kis konty, de felhasználhatjuk a kalapunk kalap gumiját is, hogy hirtelen frizurát készítsünk vele.
  5. Az olcsó kalap is jó kalap: komoly melléfogás! Az olcsó kalap nem lesz sokáig kalap, ha kínai áru, akkor tudni kell, hogy vegyszerrel kezelt műanyagból készítik, ami, cirka 3-5 év alatt az UV sugárzás miatt cafatokra foszlik. És akkor veheted a következő áldozatodat, ami nem lesz olyan mint a másik, mert az volt a kedvenced. Egy minőségi kalap negyven év múlva is méltósággal viselhető lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr706197400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása