Megengedhető-e a kalap?
2017. január 30. írta: Ozmonda

Megengedhető-e a kalap?

Luxus, vagy nem luxus?

Bevallom őszintén rajongok a kalapokért! Ezért is lettem kalaptervező, de a hétköznapokban nem igazán találkozom kalapot viselő emberekkel, és ez nem véletlen.

A póló és farmer, tornacsukával… ez a véres valóság, maga a realitás. A kalap, illetve a kalap viselése luxus. Nem, nem azért mert megfizethetetlen, persze vannak drága darabok, de a viselése komoly akadályokba ütközik.

Vajon mi kell ahhoz, hogy kalapot viseljünk?

img_4595.JPG

Első sorban egy kalap, de ahhoz, hogy eljussunk odáig, hogy vegyünk egy kalapot magunknak, egy sor részletet kell összefésülnünk.. magunkban! Igen, a kalap viselés belül kezdődik.

Szembe kell néznünk önmagunkkal! Először is legyen meg bennünk a vágy, hogy kalapot szeretnék, csinosat, sikkeset. Aztán legyen elég önbizalmunk, e nélkül nem lehet kalapot felvenni, mert bizony meg fognak nézni. Legyünk tisztában önnön értékeinkkel, mert összhangba kell majd hoznunk a belső és külső harmóniát! Legyen kellő önkritikánk, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat, és végső soron, de nem utolsóképp, legyen kellő öniróniánk, hogy kicsit kívülről is lássuk magunkat, ahogy majd mások tekintenek ránk… és ne vegyük túl komolyan se őket, se magunkat!

Ezek után elindulhatunk egy jó kalapot vadászni, egy jó kalaposhoz. Egy jó kalap bearanyozza a napunkat, figyelmet keltünk, megnéznek bennünket, a férfiak kinyitják az ajtót előttünk, és rengeteg elismerő mosolyt kapunk. DE! Van akit feszélyez ennyi figyelem, vagy túl nehéz kilépni a farmeres komfortzónából!

 Leginkább ezért érezhető luxusnak a kalap.

Ön megengedheti magának ezt a luxust? Szerintem igen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr7312170070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása