homburg
2013. december 01. írta: Ozmonda

homburg

 

Homburgnak nevezik azt a kalap típust, mely keményített nyúlszőrből készül, a kalap tetején végig fut egy horpadás, úgynevezett csatorna. A karimája pedig finoman felfelé ível, és szalaggal borított. Eredeti formáját kicsit nagyobb arányokkal készítették, mint a modern verziókat.

VII. Edward király Bad Homburgban tett látogatása után lett népszerű ez a kalap, hiszen az öltözködés terén szaktekintélynek számított és rendkívül hízelgett neki, hogy másolják :-), persze előfordult, hogy ő ragaszkodott ahhoz, hogy utánozzák :-)

kalap-kemény-VII. Edward homburg-ozmonda kalap galéria2.jpg

kalap-kemény-VII. Edward homburg-ozmonda kalap galéria.jpg

Mint a legtöbb hivatalos férfi fejfedő a homburg sem olyan gyakori, mint egykor. Al Pacino szerzett neki némi hírnevet a Keresztapa filmekkel, valamint a David Suchet által megformált Poirot figurájához is szervesen hozzátartozik.

kalap-kemény-al pacino homburg-ozmonda kalap galéria2.jpg

kalap-kemény-al pacino homburg-ozmonda kalap galéria.jpg

kalap-kemény-poirot homburg-ozmonda kalap galéria.jpg

kalap-kemény-poirot homburg-ozmonda kalap galéria2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr835565570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása