Az inspirációról - az ételek
2012. augusztus 14. írta: Ozmonda

Az inspirációról - az ételek

Az inspirációról szólva bárhol belebotolhat az ember. Néhány képes és képtelen forrást fogunk megosztani, nemcsupán okulásképp, de szintén azzal a gondolattal, hogy inspirálunk másokat is. És azzal a nem titkolt céllal. hogy:

ki kell próbálni mindent, mert nem tudni miben leszünk mi a legjobbak!

 

Ezt a fantasztikus inspirációt itt fedeztem fel: http://kicsivu.hu/archives/2011/05/04/Hajdinapalacsinta_eperszosszal/

hajdinapalacsinta.jpg

Hajdinapalacsinta eperszósszal

Újabb palacsintaváltozatokra mindig nyitott vagyok és mivel most a hajdinával kísérletezgetem, jól jött ez a recept. A hajdina, mely ránézésre egy gabonaféle, valójában botanikailag nem az, bioboltokban, natúrboltokban, nagy szupermarketekben könnyen beszerezhető. A neten utánaolvasva láthatjuk, hogy szuper egészséges, értékes aminosavakat tartalmaz, sok kalciumot, magnéziumot, vasat, erősíti az érfalakat és cukorbetegek, gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Az íze és illata egészben megfőzve kicsit szokatlan, de nem rossz (salátát csináltam már belőle, a poszt majd később). Lisztté őrölve nem olyan karakteres, teljes kiőrlésű liszttel kombinálva nekünk kifejezetten ízlett. Eperszósszal, mézzel megcsorgatva finom és egészséges hétvégi reggeli.

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr564712328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása