Az inspirációról - az ételekről
2012. augusztus 17. írta: Ozmonda

Az inspirációról - az ételekről

hajdinapalacsinta.jpgA legutóbbi bejegyzésben az ételek inspiráló hatásáról esett szó. Azt azonban nem említettük miben is inspirálhat, így hát lássuk:

- ha csak ránézünk a képre harmonizáló színeket látunk, egy szabályos formát (a tányér), néhány szabálytalan formát, melyek nagyon szép kontrasztban állnak a szabályos tányérral ( mind formában, mind színben)

- de a  legszebb az eper a mű tetején

és innen szabad asszociációval tovább lehet gondolni, hogyan is képezhető mindez fejfedővé, mert egy az egyben átültetve nem lenne igazán szerencsés. Tehát el lehet gondolkodni ezen a színösszhangon, mert változtatni ezen nem kell, de, hogy köhessük az ételhez is egy csinos kis barettet (itthon ez a svájcisapka, csak a kis fogantyúja nélkül), mondjuk bársonyból ezzel a finom sóskazöld színnel, a tetején egy kétszínű selyemszalag a palacsinta karamelles árnyalataival és legvégül egy eper formájú gombocska, amit a kislányok is igen kedvelnek.

A kép és a recept itt található: http://kicsivu.hu/archives/2011/05/04/Hajdinapalacsinta_eperszosszal/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr184718217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása