Műhely titkok
2012. október 06. írta: Ozmonda

Műhely titkok

Titkos műhelyek

Titkos műhelyek

 

Ebben a rovatban nem a szakma apró tikait áruljuk el, hanem olyan pici, kézműves boltokat mutatunk be, melyek  egy-egy kihalóban lévő, vagy kevéssé ismert szakma (mint a kalapos is például) műhelyeit, boltjait mutatja be. Jellemző hangulatukkal, megkapó bolt belsőikkel, illatukkal, titkaikkal.

Elsőként John Landis fotográfus munkáiból válogattunk. Amikor Angliában a nagyáruházak, a plázák kezdtek elszaporodni, a fotográfus nyakába vette hazáját, és tizenöt éven keresztül fotózta azokat a kis boltokat, melyek, vagy az életben maradásukért kűzdöttek, vagy a tényleges megszűnés volt a sorsuk. Sajnos. Érdemes meglátogatni a honlapját: www.johnlondei.co.uk 

Ezért is szeretnénk az itthoni kis titkos boltokat, boltműhelyeket, műhelyeket bemutatni. Így felhívással élnénk az olvasóinkhoz: amennyiben, jártukban-keltükben olyan kis boltot, műhelyt látnak, mely érdeklődésre tarthat számot, kérjük fotózzák le, és küldjék el nekünk. A fotóhoz kérnénk a pontos címet, mivel foglalkozik a bolt, műhely, elérhetőségét, mert szándékaink szerint, részletes interjúval mutatnánk be ezeket a ma még létező kincseket. Nem titkolt célunk, hogy ismertséget szerezzünk ezeknek a titkos helyeknek! Érezzük kicsit az Abszol úton magunkat, minden varázsával együtt!

Erre a címre kérjük a fotókat: ozmonda@gmail.com

 

1. Egy régimódi toll és írószer bolt. A legnagyobb kedvencünk!

2. Természetesen egy szép, klasszikus kalap szalon, ötvenes évek beli stílusban.

3. Alább egy selyem és gyapjú bolt.

4. Esernyőkészítők műhelye és boltja.

5. Itt nagyon finom illatok lehettek - dohánybolt.

műhely boltok-John LONDEI-toll bolt.jpg

 

 

műhely boltok-John LONDEI-kalap bolt-kalap szalon.jpg

 

 

műhely boltok-John LONDEI-selyem és gyapjú bolt.jpg

 

műhely boltok-John LONDEI-esernyő bolt.jpg

 

 

műhely boltok-John LONDEI-dohány bolt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr364823679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása