Hogyan válasszunk menyasszonyi fejdíszt?
2012. november 04. írta: Ozmonda

Hogyan válasszunk menyasszonyi fejdíszt?

Bejegyzés alcíme...

Hogyan válasszunk menyasszonyi fejdíszt -  fejdísz, fátyol, vagy tiara?

Egy kalaptervező tanácsai

 

Ahhoz, hogy megtudjuk, kinek milyen menyasszonyi fejdíszt kell(-ene) viselnie, végig vettünk néhány lehetőséget.

Íme . . .



1. pont: Nagy ruha, kis fejdísz?


 A m
enyasszonyok néha elfelejtik, hogy a nagy ruha szinte lenyeli viselőjét, ha nem tudják viselni, vagy, ha nem arányos valamilyen módon. Főleg akkor érezhető ez, mikor első ízben veszik fel a nagy napra szánt ruhát. Az arányokat a fejdísz biztosíthatja, kiegyenlítheti a szoknyát. Ha a választás egy hatalmas báli ruha, kis fejdísszel nem működik, mert a menyasszony úgy néz ki, mint egy keljfeljancsi, az alsó rész nagy, és nehéz, elhúzza az arányokat.

2. pont: Változtasd meg!


Ajánljuk, hogy a menyasszony fejdísze átalakítható legyen, ami azt jelenti, hogy több összeillő részből álljon a fejdísz, így az idő előrehaladtával, egyes elemek elvehetőek belőle, mégis stílusban marad. Vegyen fel valamit a ceremóniára, változtasson rajta a az ebédhez (vacsorához), majd a tánchoz is. Az elemek száma elég sok lehet, csak a fantázia és a méretek szabnak határt.
A menyasszonyi fotózásra több ilyen "transzformátor" is készült.  A menyasszony viselhet például, egy csipke fejdíszt, egy rövid fátyollal, és igéző kis virággal. Aztán, amikor kell, a menyasszony leveti először a virágot, majd a fátylat, végül csak a csipke marad.
■ Itt egy tipp egy szeles napra:
■ Hogy a fejdísz helyén maradjon, egy cérnával varrjunk a béléshez hullámcsatokat, egy fésűt, és egy fejpántot, amit a tarkón vezetünk át. 

3. pont: Fátyol viselet

Azt javasoljuk, hogy az esküvői fejdísz helyett, lehet kis madárfészek fátyolban is gondolkodni. Valójában francia-tüllről beszélünk, mely fátyol, nem tüll. A francia fátylat, mint fejdíszt, azoknak ajánljuk, akik nem akarnak hagyományos fátylat viselni. A fejdísz, része az esküvői rituáléknak, a hagyományoknak, ám a francia fátyol nem kell eltakarja az arcot. 


4. pont: A fantázia határai

Az interneten rengeteg lehetőséget találhat a menyasszony, ha fejdíszeket keres, mégpedig a kockázat nélkül teheti, hiszen egy szép, igényes fejdísz mindenkinek jól áll. Mégis, ahhoz, hogy megtalálhassuk a megfelelő darabot, jó adag fantázia, kreativitás is szükséges, mert a leírásokból, egy-két képből kell elképzelnünk, hogy valójában hogyan néz ki.  Ne rendeljünk  az internetről valódi, karimás kalapot, mert az nem mindenkinek áll jól.
Jelenleg több olyan virágos, tollas menyasszonyi fejdíszünk is van, melyeket tüllel, virágokkal díszítettünk. Az összes virágot, díszítő elemet magunk készítjük, mint ahogyan a kalapokat is, és rengeteg különböző részlettel gazdagítjuk. 
Kalapokat inkább az ínyenceknek ajánljuk, hiszen, ahogy a Vanity Fair magazin is kijelentette, hogy a kalap az idén a leginkább áhított tartozék (p. 168, Sept 2012).


5. pont: A menyasszonyi trendek változnak

A jelenlegi trend, a menyasszonyi fejdíszek terén visszatért a hagyományos fátylakhoz, tiarához, a középméretű virágos-tollas madárfészekhez, illetve a semmit sem viselünk a fejen divathoz. A változtatható fejdísz fátyollal is javasolható, mint fentebb említettük.   

A közeljövőben a gyöngy díszítésé lesz a főszerep. A gyöngyfűzés, a gyögyszövés meghatározó eleme lesz a couture daraboknak! Tollakkal, virággal kombinálható, amelyek kiegészítik, de nem utánozzák a menyasszonyi csokrot.


6. pont: Mi legyen először? Menyasszonyi ruha vagy a fejdísz?  Válasz: a ruha formája

A menyasszonyok általában a fátylat, fejdíszt választják ki először és csak utána foglalkoznak a ruhával. Azonban a menyasszony először próbáljon fel különböző sziluettű menyasszonyi ruhákat, és amikor rátalált az Igazira (ruhára), akkor kezdje csak keresni a fejdíszt. Persze az lenne az ideális, ha ezt egy helyen lehetne megoldani, így a ruhához lehetne próbálni a fátylat, fejdíszt. Ám azt is észben kell ilyenkor tartani, milyen lesz a frizura, a smink, a csokor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr714887433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása