Hogyan válasszunk kalapot 7. rész
2013. január 09. írta: PutzTimi

Hogyan válasszunk kalapot 7. rész

Szimmetria, egyensúly, összhang

Szimmetria, egyensúly, összhang


Szimmetria

Ha egy kalappontosan ugyanolyan az egyik oldalon, mint a másikon, azaz, amikor az ívek, a vonalak megegyeznek a két oldalon, azt mondjuk, hogy a kalap szimmetrikus. A szimmetrikus kalapot nehéz viselnie olyan személynek, aki szabálytalan vonásokkal rendelkezik.

Egyensúly

Az a kalap típus, melynek különböző kialakítású a két oldala, de kiegyensúlyozott, jobb, ha kissé ferdén viselik,  felhíva a figyelmet, hogy szándékosan nem egyenes. Például, egy szép nő, akinek orra cseppet szabálytalan, nem viselhet szimmetrikus kalapot, és a haját sem viselheti középválasztékkal anélkül, hogy a figyelmet ne hívná fel a szabálytalanságra.

Összhang

A harmonikus kalap azt is jelenti, hogy az az oldal, ahol a díszítés súlyosabb, vagy feltűnőbb, akkor a másik oldalon valamivel mindenképp ellensúlyozni érdemes. Például, ha dekor kizárólag a kalap egyik oldalán van, ott a másik oldalon a karima formájával lehet kiegyensúlyozni. A színekkel is lehet ügyesen játszani a megfelelő egyensúly, összhang kialakításának érdekében. Egy-egy feltűnőbb, fényesebb szín, mely vonzza a figyelmet, nagyobb tömeggel lehet kiegyenlíteni a másik oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr665008254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása