Hogyan válasszunk kalapot, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?
2015. június 26. írta: Ozmonda

Hogyan válasszunk kalapot, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?

 

Hogyan válasszunk kalapot magunknak, ha esküvőre vagyunk hivatalosak?

Megérkezett az esküvői meghívó és nem tudjuk mitévők legyünk. Ha dress code van, azt messzemenőkig figyelembe kell venni. Ám hogyan válasszunk, ha nincs ilyen segítség? Ebben nyújt most segítségképp az Ozmonda Kalap Galéria néhány tippet és trükköt:

 

Ha örömanyaként veszünk részt az esküvőn: a menyasszony után a legfontosabb szereplője az eseményeknek! Nagyon fontos, hogy kellemes és kényelmes öltözéket válasszon, mert ő tölti el a legtöbb időt a vendégekkel, nagyon sok fotón fog szerepelni, ezért is fontos, hogy az arca látható maradjon: ha karimás kalapot választ a karima legyen keskeny, vagy lehet koktél kalap, aminek ugye nincsen karimája. Ha az örömanya szereti a díszített kalapot, akkor az építkezzen inkább felfelé.

 

A vőlegény édesanyja: a harmadik legfontosabb nő a nagy nap alatt, bár rá sokkal kevesebb teher hárul. Épp ezért sokkal lazábban bánhat a szabályokkal, ám az örömanyát nem öltözheti túl. viselhet nagyobb karimás kalapot, de ha megoldható (és kedvük is van hozzá) viselhetnek hasonló, vagy egyforma kalapot is.

 

Vendég a templomi szertartáson: tisztázni kell, hogy városi, vagy falusi esküvőre megyünk. Ha városi esküvőre vagyunk hivatalosak igyekezzünk hangsúlyozni az esemény ünnepi jellegét, és maradjunk a szigorúbb szabásoknál és stílusnál: ilyenkor az egyik legmegfelelőbb egy pillbox kalap masnival, virággal. Ha falusi esküvőre, vagy kültéri szertartásra megyünk, akkor megengedett a lazább, kényelmesebb öltözet, mely lehet akár bohém is. Ide beilleszthető például egy széles karimájú floppi kalap is.

Vacsora vendégként nagyon fontos az ünnepélyes megjelenés! Legyen nagyon elegáns mind az öltözet, mind a kalap! Ilyenkor a legmegfelelőbb választás a koktélkalap valami cseppnyi csillogással, vagy fejdísz.

 

Személyes szempontok: a legfontosabb, hogy a ruhánk és a kalapunk mindig legyen egymással összhangban! Ha a kalaposnál teszünk látogatást érdemes elvinni a ruhát, így pontos képet kap a színről, stílusról, hosszról, stb. A legszerencsésebb eset, természetesen, ha van anyagunk a ruhából, így teljes lehet az összkép! A választás során figyelnünk kell arra, hogy a ruha és a kalap is azonos stílusban legyen. ilyenkor segít a dress code: például huszas évek, vagy rockabilly. A kalapot próbáljuk fel legalább egyszer, hogy bizonyosak lehessünk benne, hogy illik az arcunkhoz, személyiségünkhöz, a választott frizurához! Ez minden esetben egyedi, a kínai piac ilyenkor nem segít.... Ha a ruhától elütő színű kalapot választunk, szintén próbálnunk kell, hiszen illeszkednie kell a ruhánkhoz az arcunkhoz, a stílusunkhoz. A próba azért is ajánlott, hogy kiderüljön, hogy, ha teljes "díszben" vagyunk, az kihozza-e belőlünk a legjobb formánkat! Fésüljük ki az arcunkból a hajunkat.

Fontos! Esküvőn, még a templomban sem vesszük le a kalapot, az végig fent marad a szertartások folyamán, és semmi esetre se vegyünk hozzá napszemüveget! Mondhatnám: tilos!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr997574994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása