Miért szeretem a kalapokat?
2016. december 15. írta: Ozmonda

Miért szeretem a kalapokat?

 

Miért?

Nagyon szeretek kalapot viselni, és ennek számos oka van. A legfontosabb talán az, hogy itthon a négy fal között fáradt négy gyermekes anyuka vagyok, aki szanaszét szalad a nap huszonhat órájában. Ám, amint kiteszem a lábam az ajtón—és nem lóg rajtam a teljes gyereksereg– akkor igenis NŐNEK akarom magam érezni! Kívánatosnak! Csinosnak! Olyannak, akire felfigyelnek, ha belép valahová! Irigykedjenek rám a többiek! Nézzenek meg a Férfiak! Direkt nem pasit írtam, mert az más kategória, persze nem bánom, ha ők is megnéznek, de annyira le mégsem szeretnék alacsonyodni :-)

Egyszóval különbözni szeretnék hétköznapi tükörképemtől. Tudom, hogy ott rejlik bennem minden lehetőség, és igen néha alkalom is adódik felszínre hozni. De, amikor  még rajtam vannak a terhességből itt maradt kilók, és csak a kismama ruhák passzolnak, olyankor kell valami segédeszköz, valami mankó, ami kezelhető, nem függ a derékbőségtől, és játékszerként hat a lelkemre –is :-)

Nos, erre való a kalap!  Nem kell vagyonokat költeni rá, persze egy minőségi darab nem olcsó, de rengeteg lehetőséget rejt magában! Ha kis, koktélkalapunk van, azt többféleképp is lehet viselni, az épp aktuális hangulatunknak megfelelően. Ha karimás szalmakalappal bővítjük ruhatárunkat, akkor könnyed nyári stílussal jelenhetünk meg, főleg, ha virágos kiegészítőkkel kombináljuk. Ha széles karimás plázskalap az álmunk , az megfelelő védelmet nyújt a káros napsugarak ellen és városi sétához is kiváló. Vászon klos kalappal sem lehet mellé nyúlni, utazáshoz, kiránduláshoz kiváló, hiszen összehajtogatható, és kis helyen is elfér, akár zsebre is vágható :-) !

Persze vannak általános érvényű szabályok, amit érdemes szem előtt tartanunk. A karimás kalapoknál a karima szélessége csak a vállcsúcsig érhet, különben sétáló gombának hathat a viselője. Természetesen ez alól is van kivétel, ha valaki nagyon magas, vagy ha kisbabát vár, a nagy pocak ellensúlyozza. A koktélkalapokhoz, kis kalapokhoz szép, stabil frizura a követelmény. A legfontosabb szabály az, hogy jól érezzük magunkat a kalapunkban, a második, hogy passzoljon az öltözet egészéhez, legvégül, de nem utolsó sorban, hogy az adott alkalomnak megfelelő legyen. Persze, he dress code-os a rendezvény, akkor magától értetődik, hogy ez a szabály a legfontosabb, és ilyenkor érdemes megadni a módját!

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr7612048367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása