Hercegnők és nem hercegnék! Sussex és Cambridge hercegnői
2018. május 20. írta: Ozmonda

Hercegnők és nem hercegnék! Sussex és Cambridge hercegnői

Itt és most kissé kikelek magamból.. megint!!

Annyiszor elmondtam már, hogy a nemesi kodifikáció igen komoly szabályrendszer! Ennek felel meg, hogy a királyi családba bekerülőknek nemesi címet adományoz az uralkodó, ezzel emelvén ki a pórnép sorai közül.

Így lett Cambridge hercegnője Kate Middletonból, és így vált Sussex hercegnője Meghan Markle-ből. Nem egyedi eset egyik sem. Amíg a frigy meg nem köttetik, addig lehet közrendű, ám amint hivatalosan is tagja lesz a királyi családnak nemesi rangra emelik. Kizárólag nemes lehet a királyi család tagja, az sem mindegy milyen rangot kap, mert ennek a rangnak alapján ültetik asztalhoz, vagy léphet be valahova, alapjaiban határozza meg a családi sorban betöltött helyét!

Könyörgöm, ha nem tiszta valami járjunk utána! Az egy dolog, ha Kis Pista feleségül vesz valakit, akkor abból a magyar kispistánét csinál, ha herceghez megy feleségül akkor hercegné lesz, nem hercegnő, de itt most egy adományozott nemesi címről, rangról beszélünk, a brit királyi családot tekintve!

A brit ranglétra finomságait ismerni kell, ha valaki írni kezd róla.... vagy ne tegye!

Ugyanúgy herceg a prince a duke, a grandduke és még volna mit sorolnom... természetesen a magyar is komoly különbséget tesz ezek között. Persze, csupán akkor, ha megvan hozzá a megfelelő ismeretünk.

Így maradnék annyiban: Nobeless Oblige!

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr9313985236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása