Tervezők - Philip Treacy
2012. október 30. írta: Ozmonda

Tervezők - Philip Treacy

Philip Treacy

Született Ahascragh-ban, Írország nyugati részén. 1985-ben költözött Dublin-ba, hogy divattervezést tanuljon, a National College of Art & Design keretin belül, ahol a kalapkészítés, csupán még hobbiként szerepel, hogy a fejfedők passzoljanak az általa tervezett ruhákhoz.

1988-ben nyert egy helyet,  a Royal College of Art divattervezés kurzusára Londonban. 1989-ben Michael Roberts megvette egyik kalapját, aki nem mellesleg, a Tatler magazin divat szerkesztője, a főszerkesztő pedig, Isabella Blow.

1990-ben diplomázott kitüntetéssel, és létrehozott egy műhelyt Isabella és Detmar Blow házának alagsorában az Elizabeth Street-en.

Ő tervezte a kalapokat Alexander McQueen, fehér Haute Couture kollekciójához, melyet a Givenchy divatháznak tervezett, Karl Lagerfeld Chanel bemutatójához, valamint  Valentino, Ralph Lauren és Donna Karan részére is készített erveket, kalapokat. Elnyerte a brit Accessory Designer of the Year díjat, öt alkalommal díjazták a British Fashion Awards-al, az 1990-es évek elején. A néhai Isabella Blow, Tatler szerkesztője segített Treacy-t elindítani, mint elismert kalaptervezőt, és gyakran viselte kalapjait is.
 
2007 november 19-én elnyerte a brit divatipar tiszteletbeli szolgáltatójaként az OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire-a Brit Birodalom legkiválóbb tisztviselője) címet, melyet, a Károly herceg és Cornwall hercegnője által tartott ceremónián adtak át, a Clarence House-ban.
 

Több filmhez is ő tervezte a kalapokat, melyek közé tartoznak például a Harry Potter filmek, vagy Sarah Jessica Parker kalapja, amit Szex és New York film premierjén viselt.

Treacy 36 kalapját viselték Vilmos herceg és Catherine Middleton április 29-én 2011 tartott esküvőjén, beleértve Princess Beatrice híres-hirhedt kalapját is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr874879880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása