Koronázás áprilisban!
2013. január 28. írta: Ozmonda

Koronázás áprilisban!

Bejegyzés alcíme...

 

Koronázás áprilisban!

Ma este lemondott trónjáról Beatrix van Oranje-Nassau, hollandia királynője. Az idén 75 éves uralkodó most érezte elérkezettnek az időt, mikor, a hagyományoknak megfelelően lemond fia, Vilmos Sándor javára. Az előre felvett beszédet este hétkor sugározták a holland televízió és rádió csatornák.

Királynő- Beatrix van Oranje-Nassau-Hollandia.jpg

Beszédében, Beatrix, felelevenítette a holland nép szolgálatában eltöltött hosszú éveket, de nem szándékozik teljesen visszavonulni. Édesanyjától, Julianától, 42 évesen, 1980 április 30-án vette át a trónt. Mivel Juliana születésnapja április 30, így, tiszteletből Beatrix januári születésnapját is akkor tartják hivatalosan. Az idei április 30-a viszont többszörösen kivételes dátum lesz, hiszen Beatrix születésnapja mellett, ekkor mond le hivatalosan, és Vilmos Sándor is ekkor kerül trónra. Különleges eseménynek ígérkezik, mert Hollandiában, 1890 óta, III. Vilmos király halála óta nem ült király a trónon!

Remélhetőleg részletes beszámolót tudunk adni erről az eseményről!

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr185049853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása