Világok harca
2013. december 01. írta: PutzTimi

Világok harca

 

Bizony ez itt a világok harca!

Két teljesen különböző világ csap itt össze: a mi kis sajátos világunk, és a másik oldal, ahol az öltözködésnek, a viseleteknek komoly kultúrája van. Nem akarom, nem is tisztem, véleményezni az itthoni viselet és viselkedés kultúrát. Azt azonban látnunk kell, hogy aki itthon nem a póló(pulcsi)-farmer kombinácit viseli, azt bizony megnézik. Saját bőrömön tapasztalom: soha nem tartoztam az "illeszkedők" közé, engem nem feszélyez, ha hosszabb pillantást, mosolyt kapok. Tudomásul veszem. Nem nekik akarok megfelelni, a saját ízlésemet, saját stílusomat követem, és ráadásul KALAPOT is viselek :-)

Kalapot, aminek az utóbbi húsz-harminc év alatt kikopott minden kultúrája az itthoni utcai ruházatból. Tisztelet a kivételnek, nem ismerik a kalap típusokat, az alap formákat, hogyan, miként lehet felvenni, hova milyen fejfedő dukál!

A világ másik oldalán (szándékosan nem célozgatok sehová, mert vidékenként-tájanként változik ez is, országokról nem is beszélve) erről szó sincs. Egy Hölgy -a valódi értelmében!- tudja mi áll jól neki, ismeri a saját stílusát, mert van saját stílusa. Ott komolyan veszik a kalapot is :-) Létezik választék -ez itthon is van,de nehéz rábukkanni- lehet válogatni. Van háttér, megvannak a megfelelő eszközök, hogy a kalapos kalapot készíthessen, van háttéripar, ugyanezért.

Itthon mindez máshogy megy :-)

Legközelebb elmesélem :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr635670522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása