Dress code a lovas rendezvényeken
2013. június 27. írta: Ozmonda

Dress code a lovas rendezvényeken

 

Bár itthon még nem jellemző a nagyobb tömegeket megmozgató lovas rendezvények jelenléte - ez alól a Magyar Vágta sem kivétel - reményleni merjük, hogy egyszer megváltozik az emberek hozzáállása.

Az idei Kincsem Póló Fesztiválon szomorúan szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a látogatók nem fordítottak kellő figyelmet a megjelenésükre, annak ellenére sem, hogy a felhívásokon, meghívókban külön szerepelt dress code.

Mit jelent ez?

Lovas rendezvényeken általában a férfiaknak sportosan elegás ruházatot, a hölgyeknek, pedig koktélruhát. Tehát a sportosan elegáns, annyit jelent, hogy az öltözethez nem kell mellény, és a zakó anyaga eltérhet a nadrágétól. A zokni és a cipő színe a nadrághoz igazodik. Nyakkendőt, plasztront, viszont illik viselni. A fejfedő ilyen esetekben nem kötelező darabja a ruházatnak, de aki stílusos szeretne maradni, annak több lehetősége is adódik. Ilyen például a gatsby sapka, vagy a mici sapka is, de tweedből, vagy a zakó anyagából készölt trilby is megfelelő az alkalomra.

Hölgyeknél is elég szigorú a kódex, mivel a koktélruhából sem mindegy milyet választanak. Nem lehet: spagetti pántos, fél vállas, pánt nélküli, nyakban kötött. A vállon kell feküdnie és a vállrész minimum 4-5 centi kell legyen, magasan záródó, a mély dekoltázs szintén nem kívánatos. A kötöttségekből kitörni a kiegészítőkkel lehet: cipő, táska, de leggyakrabban a kalap a legjobb választás.

Tudni érdemes azonban, hogy a rendezvényekre a ruhákat, kiegészítőket mindenképpen időben kell megrendelni, mert a szalonokban ilyenkor egyébként is sok a teendő, hiszen nemcsak a lovassport szezon, hanem az esküvői is tavasztól őszig tart. Aki valamit is ad magára legkésőbb márciusban elidítja a folyamatot, hogy a ruha és a kiegészítők is időben elkészülhessenek. Főleg, ha egyazon anyagból készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ozmonda.blog.hu/api/trackback/id/tr905362569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása